top of page

2. ZELENI KAMP - 2. DAN 🎯🪕

Pa smo že skoraj opravili tudi z 2. dnevom zelenega kampa ob Rižani. Včerajšnji večer smo preživeli ob tabornem ognju, družabnih igrah, sproščenem klepetu in spoznavanju, manjkala pa ni niti aktivnost poimenovana Skriti prijatelj, ki je že lani poskrbela za številna prisrčna presenečenja in začetek trdnih prijateljstev.


Po zajtrku in jutranji telovadbi sta nas Zelenki Marjanca Tomažič in Hana Hanžek Turnšek popeljali v svet prehranjevalne verige, kjer smo aktivno sodelovali in izvedeli marsikaj novega. Posebej všeč nam je bil zelenčevski bingo, ki vsebuje številne zanimive aktivnosti, na primer ustvarjanje mozaika iz kamenčkov, plavanje v tolmunu, opazovanje oblakov, iskanje vodnih nevretenčarjev v Rižani, izdelovanje origamija iz odpadnega papirja ter pomoč pri pripravi obroka. Kot lahko sklepate se bomo bingo igrali tudi vse naslednje dni. Delavnici, katere rdeča nita je bila biodiverziteta, je kasneje sledila še filmska delavnica, kjer nam je Vitja Dominkus Dreu iz Slovenska kinoteka predstavil začetke filma.


Vložen trud smo nagradili s palačinka partyem, še prej pa smo želodčke napolnili z okusno mineštro, ki jo je pripravil tabornik in Zelenec Matija Čok.

Za nami je res krasen dan, poln novih znanj in čudovitih spominov. Še dobro, da ga še ni čisto konec.



Ob tej priložnosti naj se ponovno zahvalimo našim partnerjem, podpornikom in donatorjem, ki predstavljajo pomemben del našega kampa:



bottom of page