top of page

2. ZELENI KAMP - ZAKLJUČEK🥳🌍💚

Pa smo uspešno zaključili še 2. zeleni kamp ob Rižani! Začeli smo ga praznično, saj smo točno ob polnoči pokukali v šotor našega slavljenca Jurija, ki je danes dopolnil 10 let ter mu zapeli za rojstni dan. Vse najboljše še tukaj, Juri!


Pokazati vam moramo še nekaj ekosistemov, ki smo jih včeraj izdelali in predstavili drug drugemu. Ob njih smo se naučili veliko novega tako o okolju kakor tudi o lastni kreativnosti.

Danes zjutraj smo dan kot običajno pričeli s telovadbo in jogo, nato pa je sledil zajtrk in pospravljanje kampa. Sledil je še en trenutek, ki smo ga komaj čakali, saj smo razkrili, komu smo bili v preteklih dneh skrivni prijatelj. Nekateri smo bili res presenečeni, drugi pa smo sumili že prej, kdo nas spravlja v dobro voljo z drobnimi pozornostmi. Sledila je evalvacija kampa, kjer smo se skupaj pogovorili o vsebinah in dejavnostih, ki so nam bile na kampu najbolj všeč, tistih, ki nam niso bile ter podali predloge za naslednje leto.


Po evalvaciji je nastopil slavnostni trenutek, ko smo medse tudi uradno sprejeli vse mlade Zelenke in Zelence. Podelili smo jim priznanja za vzorno vedenje, negovanje zelenih vrednost, radovednost, dobro voljo in srčnost, ki so jo pokazali na tem kampu. Seveda so si s svojim vedenjem zaslužili tudi drobno pozornost.


Sven, Emi, Sara, Klea, Lens, Tibor, Emma, Andraž, Teo, Ian, Juri, Matija, Maj, Tristan in Polona, hvala, ker ste se odločili priti na kamp in hvala za vašo radovednost, sodelovanje, razposajenost in veliko mero okoljevarstvenega ravnanja. V veselje nam je bilo preživeti čas v vaši družbi in ponosni smo, da ste postali del Zelencev in Zelenk!


Zahvaliti se moramo tudi velikim Zelencem in Zelenkam, ki so vložili mesece priprav v organizacijo in izvedbo kampa ter z dobro voljo in veliko energije poskrbeli za pozitivno vzdušje in varno izvedbo 2. zelenega kampa ob Rižani, poleg tega pa so skrbno širili glas o kampu in dogajanju na njem preko socialnih omrežij. Una, Katarina, Matija, Hana, Marjanca, Kristjan, Romi, Jure, Nik, Matej, Gašper in Lucija, hvala!


Pozabiti ne smemo niti na naše zlate donatorje in partnerje - KZ Agraria Koper, z.o.o., Marjetica Koper, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina, Nomed Media, KOST Koper, Avokado, Freško, Ekola - naredimo nekaj dobrega - naredimo nekaj dobrega - iskrena hvala za vso predano znanje in material.


Mi si bomo sedaj malce odpočili, jeseni pa začnemo razmišljati o novih zelenih dejavnostih, s katerimi se bomo ogrevali do 3. zelenega kampa. Spremljajte nas še naprej, razširite glas o nas med prijatelji in sorodniki, pridružite se nam na dogodkih ter predvsem - varujte okolje!




bottom of page